Компании

все компании

АРМА передала в управління активи на 3,5 млрд грн та отримає акції КВСЗ

20 липня 2022 року, 19:33
Агентство з пошуку та менеджменту активів (АРМА) передало в управління заарештовані активи більш ніж на 3,5 млрд грн без урахування вартості мережі АЗС "Глуско", оцінка якої триває, повідомляється на сайті АРМА.

Згідно з повідомленням, серед найбільших активів, переданих у тимчасове комерційне користування, - частина нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", акції ПАТ "Газтранзит", Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ, 26 облгазів, нерухомість групи компаній "АІС". "Головна мета управління заарештованими активами – збереження їх економічної вартості.

При цьому, зберігаючи активи на 3,5 млрд грн, компанії-управляючі витрачають значні ресурси на відновлення та утримання арештованого майна, сплату податків та створення робочих місць. Крім того, від управління активами до держбюджету вже перераховано близько 100 млн грн чистого доходу", - цитується в повідомленні в.о. голови АРМА Дмитро Жоравович.

 За його словами, зараз ведеться робота з підготовки та відбору керуючих для російських та білоруських активів, загальна вартість яких орієнтовно перевищує 10 млрд грн. "На сьогодні АРМА уклала договори управління з 16 приватними та державними українськими компаніями", - зазначається у повідомленні. Крім цього, згідно з інформацією в Єдиному судовому реєстрі, рішенням суду в управління АРМА передаються 25% акцій (вартістю понад 21,5 млн грн) ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ Полтавська обл.), що належать австрійській OW Capital Management GmbH, яка підконтрольна голові ради директорів російського виробника вагонів "Завод металоконструкцій" Станіславу Гамзалову. Відповідну ухвалу ухвалив Голосіївський райсуд Києва 13 липня.

Як повідомлялося, ці акції були заарештовані за клопотанням прокуратури Києва в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб КВБЗ "за фактом заволодіння грошовими коштами підприємства шляхом зловживання службовим становищем та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни кордонів державного кордону України". Згідно з текстом ухвали суду, орган досудового розслідування має підстави вважати, що посадовими особами ПАТ "КВСЗ" було укладено низку збиткових контрактів, на підставі яких на рахунки резидентів РФ перераховано 192,88 млн грн за комплектуючі до вагонів російського провадження за завищеними цінами за наявності дешевших аналогів українського виробництва.

"Таким чином доходи, отримані групою компаній, використовуються для фінансування збройної агресії РФ проти України", - йдеться в описовій частині визначення. У свою чергу, як повідомлялося, КВСЗ спростував ці звинувачення і нагадав, що Гамзалов придбав акції ще в 2012 році і "не має впливу на роботу підприємства", а основний власник-громадянин України (глава спостережної ради та президент Володимир Приходько – ІФ-У).

 КВСЗ, найбільше українське підприємство вагонобудування, виробляє пасажирські та вантажні вагони, регіональні дизель-поїзди, швидкісні міжрегіональні потяги локомотивної тяги, запасні частини та візки для вантажних вагонів.




Просмотров: 4213
Другие новости