Компании

все компании

Іран заперечує постачання дронів до Росії та підтримує припинення війни в Україні

19 липня 2022 року, 22:32

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян під час телефонної розмови у п'ятницю запевнив міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, що іранська сторона утримається від закупівлі у РФ зерна, викраденого на окупованих територіях України.

"У нашій телефонній розмові міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян висловив співчуття жертвам російського удару по Вінниці. Я наголосив на позиції України: Росія ні від кого не повинна отримувати жодної військової допомоги. Він запевнив мене, що Росія не зможе продати Ірану вкрадене українське зерно", - написав Кулеба у твіттері.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в посольстві Ірану в Україні, Амір-Абдоллахіян у цій телефонній розмові "вкотре наголосив на принциповій позиції Ісламської Республіки Іран – незгоди щодо війни, і сказав: "Як ми з самого початку кризи заявляли, ми проти війни в Афганістані, Ємені, Палестині, а також в Україні".

Він відкинув "безпідставні обвинувачення", висунуті нещодавно Радником з питань безпеки США проти Ірану щодо постачання іранських безпілотних літальних апаратів до Росії для використання їх у війні проти України, і сказав, що "такі твердження висуваються одночасно з візитом Байдена на територію окупованої Палестини, у своєкорисливих політичних цілях".

Міністр закордонних справ Ісламської Республіки Іран заявив: "Принципова та чітка позиція Ісламської Республіки Іран полягає у протидії війні та підтримці зусиль щодо припинення війни, і ця позиція відрізняється від подвійних стандартів деяких західних держав".

Він додав: "Ісламська Республіка Іран, як і раніше, докладає всіх своїх зусиль з метою припинення війни та політичного вирішення кризи в Україні".


По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 390
Другие новости