Компании

все компании

Выше в небо: какую подготовку проходят пилоты авиакомпании WINDROSE

12 липня 2021 року, 17:30

Пілот-професія з дитячих мрій,овіяна романтикою та безліччю легенд. Пілотами ми захоплюємося,навіть незамислюючись над тим,з якими випробуваннями вони стикаються майже щодня. «Вічні студенти»— це про них.Постійне навчання та в досконалення знань та навичок забирають подекуди більше часу, ніж польоти,бо професіоналізм пілотів - запорука безпеки на борту. В авіаційній компанії WINDROSE нам розповіли,як готують  їхніх спеціалістів.

Рік тому компанія розпочала програму авіаперевезень Україною і за для її реалізації поповнила свій флот новими літаками ATR-72-600, призначеними для регіональних перельотів. Підготовка пілотів WINDROSE на літаки цього типу здійснювалась у AviationAcademyAustria-найбільшій та найсучаснішій льотній школі Австрії. Охочих стати пілотами ATR-72-600 було чимало,але для цього кандидат повинен був відповідати суворим вимогам. Для пілотів жорсткі відбориє звичною справою: співбесіда з HR-менеджером і психологом, тестування з авіаційної англійської мови та професійний іспит з льотними інструкторами. Кожен кандидат має продемонструвати відмінні знання з аеродинаміки,повітряної навігації та правил польотів. Окрема увага приділяється у правлінню ресурсами екіпажу (CrewResourceManagement)— вмінню ефективно працювати в команді та приймати рішення у складних умовах. Лише кандидатів, які показали найкращі результати, було допущено до перенавчання у всесвітньовідомій академії.

"ЛітакATR72-600, на відміну від попередніх модифікацій, які мали стрілочні прилади, має сучасну пілотську кабіну, яка обладнана дисплеями для пілотування, навігації та контролю роботи систем літака. Таку кабіну в авіації називають «glasscockpit». Під час відбору кандидатів для навчання на цей літак особлива увага приділяється досвіду роботи пілота саме у такій кабіні. Якщо пілот не має досвіду польотів у «glasscockpit» і його наліт менше ніж 500 годин, то він спочатку проходить курс взаємодії членів екіпажу та відпрацьовує обов'язкові вправи на тренажері літака, кабіна якого є повною копією оригінальної кабіни, та який дозволяє імітувати роботу систем літака у реальних умовах та відпрацьовувати процедури в нормальних і аварійних ситуаціях”,— розповів Леонід Захарія, тренінг менеджер WINDROSE.

Для авіакомпанії WINDROSE  безпека  польотів  завжди  була і  є безумовним пріоритетом, а підготовка пілоті в заміжнародними стандартами  -важливим принципом.

Навчальний   заклад   Austrian   Aviation   Academy   має   сертифікат   EASA. –

Європейської агенції з безпеки польотів та проводить тренування пілотів на високотехнологічних льотних тренажерах, які оснащені найсучаснішими системами візуалізації. У авіакомпанії довіряють якості такої підготовки,адже досвідчені експерти оцінюють рівень випускників забезкомпромісними критеріями.

Тож,насолоджуйтеся повітряною подорожжюз WINDROSE—ваша безпека у надійних руках високопрофесійних пілотів.


теги: Windrose



Просмотров: 403
Другие новости