Компании

все компании

Біржа ПФТС долучилась до очищення ринку від сумнівних цінних паперів

13 серпня 2015 року, 13:36

6 серпня 2015 року відбулась зустріч керівництва Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та ПАТ «Фондова біржа ПФТС», під час якої обговорювались проблемні питання боротьби з маніпуляціями та підвищення вимог до цінних паперів, що можуть знаходитись в лістингу організаторів торгів.

В ході зустрічі т.в.о. Голови Правління ПАТ «Фондова біржа ПФТС» Б.О. Лупій висловив повну підтримку діям регулятора, направлених на очищення організованого фондового ринку від цінних паперів емітентів, що порушують законодавство України.

Під час бесіди представники ПФТС звернули увагу на необхідність вдосконалення існуючих правових норм, що регулюють порядок запобігання маніпулюванню цінами. Біржа також надала НКЦПФР пропозиції, які дозволять врегулювати питання штучного впливу на вартість цінних паперів з боку недобросовісних учасників ринку.

Зокрема, фондовою біржою ПФТС було надано керівництву НКЦПФР пропозиції до редакції «Положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до списку емітентів, що мають ознаки фіктивності», яке в липні затвердив регулятор. «Запропонований нами підхід значно розширить можливості Комісії з цінних паперів та сприятиме побудові прозорого та ефективного фондового ринку», — зазначив т.в.о. Голови Правління ПАТ «Фондова біржа ПФТС» Б.О. Лупій.

Між тим, ПАТ «Фондова біржа ПФТС» самостійно виявляє та виводить з біржового списку цінні папери, які не відповідають високим корпоративним вимогам. В рамках проведення цієї роботи, ПФТС зупинила обіг понад 150 випусків цінних паперів, сумарна капіталізація емітентів яких перевищує 50 млрд грн.


По материалам: ПФТС





Просмотров: 1007
Другие новости