Компании

все компании

Ігор Головань: OTP Bank. Інвестори мають бути обережніші

15 листопада 2012 року, 12:43
Ігор Головань: OTP Bank. Інвестори мають бути обережніші Один сміливий іноземний інвестор (погодьтеся, щоб інвестувати в Україні сміливцем бути просто необхідно), відкриваючи в нашій країні інвестиційний рахунок, обрав "ОТП Банк".

Адже на сайті банку написано, що Публічне акціонерне товариство "ОТП Банк" – один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості.

Після того, як на інвестиційному рахунку накопичилося кілька мільйонів гривень, інвестор, сплативши до бюджету належні податки, вирішив конвертувати ці кілька мільйонів гривень у кілька сотень тисяч доларів, які потім перерахувати на рахунок за межами України.

І тут почалися проблеми. Працівників банку ніяк не задовольняв пакет документів, що їх надав інвестор заради отримання можливості розпорядитися власними коштами. Заявка інвестора на купівлю валюти задоволена не була.

Керівництво інвестора намагалося зрозуміти дивну логіку банку. Припустили, що працівники банку у теперішні непрості часи просто бояться випускати за кордон кошти, оскільки вважають нечіткими і заплутаними положення законодавства.

Хай там як, інвестор звернувся до суду, сподіваючись, що отримавши судове рішення, працівники "визнаного лідера фінансового сектору України" відчують себе більш впевнено і утримувати кошти далі не стануть.

Суд цілком прогнозовано постановив рішення на користь інвестора, а банк отримав можливість цілком безпечно для себе завершити фінансову операцію, що надто затягнулася, вичерпавши конфлікт.

Замість цього, "соціально відповідальна, надійна і стабільна структура" подала апеляційну скаргу. У той самий час, коли курс долара стрімко росте, а гривні інвестора, відповідно, стрімко знецінюються.

Такий от сервіс європейської якості.

P.S. Дуже не хочеться розглядати деякі версії впертого небажання "ОТП Банку" віддати інвестору кошти, що належать саме інвестору, а не банку. Наприклад, версію внутрішніх фінансових проблем в "ОТП Банк". Або версію тиску на "ОТП Банк" установи, відомої як "регулятор". Але на жаль, ці версії цілком мають право на існування.

По материалам: Украинская правда





Просмотров: 3801
Другие новости