Київський Бессарабський ринок відкриє "Ринок їжі" після інвестицій у $3,5 млн

Ринки 09.12.2025    20:57

У модернізацію столичного Бессарабського ринку і запуск проєкту "Бессарабка. Ринок їжі" інвестовано близько $3,5 млн, повідомила керуюча проєктом Наталія Джулай.

"Орієнтовний обсяг інвестицій у модернізацію становить близько 150 млн грн (приблизно $3,5 млн за курсом на момент розрахунків). Більше половини цієї суми було залучено у вигляді кредиту, решта — власні кошти учасників проєкту", - повідомила вона медіа "Реве та стогне ресторатор" .

Вона зазначила, що цим проєктом змінюється суть та цільове призначення Бессарабського ринку: торговці, які десятиріччями тут працювали, повертаються на свої місця та продовжують роботу в оновлених, але тих самих за змістом торгових рядах.

За її словами, головний принцип концепції фудхолу— жодного дублювання форматів і меню, кожен з корнерів має зайняти унікальну нішу . Договори з резидентами укладаються на один рік.

"У разі невиконання визначених фінансових показників ми залишаємо за собою право замінити корнер. Але очевидно, що невиконання KPI — це насамперед невигідно самому резиденту, адже означає відсутність достатнього виторгу й трафіку. Ми зацікавлені в тому, щоб кожен корнер працював ефективно, тому у випадку просідання будемо аналізувати причини та шукати шляхи покращення", - повідомила Джулай.

На сторінці проєкту в інстаграм що немає дати відкриття, лиш анонсовано, що станеться незабаром.

"Запуск проєкту — це об’ємна підготовка, узгодження та інвестиції. Потрібно було зібрати резидентів, облаштувати торгові місця, підготуватися. Частину робіт довелося переносити. В ідеалі відкриття потрібно було робити у вересні, але для нас важливіше зробити все якісно, а не поспіхом. Ми не боїмося зимового періоду — навпаки, хочемо, щоб торговці й ресторатори могли працювати вже зараз", - повідомила вона.

Як раніше повідомляв "Віледж", в рамках гастрономічного проєкту "Бессарабка. Ринок їжі" на Бессарабському ринку планують відкрити 17 фудкорнерів та окремий бар, в цілому Зблизько 400 посадкових місць у різних форматах. Участь у проєкті "Бессарабка. Ринок їжі" підтвердили "Міністерство десертів", Himalaya, "Буффаліно", Burger Farm, "Глек", "Мацоні", Big Mama, "Жаровня", "Татарка", Sushi Icons, Gyros, Gelarty, "Витач", а також кав’ярня Cherry coffee та бар.

Бессарабський ринок – один із найстаріших критих ринків України, зведений на початку XX століття за проєктом архітектора Генрика Гая. Його будівля є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення.

До цього, влітку 2024 року, на Бессарабському ринку почалися ремонтні роботи. У КМДА зазначали тоді, що в частині приміщення прибирають надбудови пострадянського періоду, а роботи не передбачають жодного втручання в історичні деталі конструкцій. З травня 2025-го на ринку оновлювали холодильне обладнання, щоб зменшити енергоспоживання.

Теги:   Київ інвестиція Бессарабський ринок Ринок їжі Переглядів:   224

Читайте також:

09.12

У Федерації боксу України — розкол через представництво регіонів

09.12

Microsoft інвестує в Індію рекордні $17,5 млрд для розвитку ШІ та хмари

09.12

Штрафи за незаконну рубку ялинок перед НР зросли втричі