Влада Китаю може оштрафувати PwC в скандалі навколо China Evergrande

Ринки 30.05.2024    17:55

Влада Китаю може оштрафувати PricewaterhouseCoopers (PwC) на рекордну суму і призупинити деякі операції глобального аудитора всередині країни у зв'язку з його роллю в скандалі навколо забудовника China Evergrande Group, повідомляє Bloomberg.

За даними джерел агентства, аудитору загрожує штраф у розмірі не менше ніж 1 млрд юанів ($138 млн). Міністерство фінансів КНР може оголосити про штраф уже цього тижня.

PwC опинилася в полі зору китайської влади після початку розслідування фінансових махінацій в Evergrande. Раніше цього року Пекін оштрафував забудовника на 4,18 млрд юанів, виявивши, що його основний підрозділ - Hengda Real Estate - завищив виручку на 564 млрд юанів за два роки (2019 і 2020 рр.).

PricewaterhouseCoopers Zhong Tian, зареєстрований у Шанхаї підрозділ PwC, був аудитором Hengda в цей період. Компанія була аудитором Evergrande понад 10 років. Сторони розлучилися в січні 2023 року, що забудовник пояснив розбіжностями в питаннях аудиту.

Штраф в 1 млрд юанів стане рекордним для аудиторів у Китаї. Минулого року влада КНР оштрафувала Deloitte Touche Tohmatsu на 212 млн юанів, що є максимумом для сектору на цей момент.

Штрафні санкції Пекіна щодо PwC можуть також містити вимогу про припинення операцій окремих офісів аудитора в материковому Китаї, зазначають джерела.

Теги:   PwC China Evergrande Переглядів:   244

Читайте також:

26.07

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну в серпні

26.07

Freeport збільшила чистий прибуток і виручку в II кварталі

26.07

АМКУ оштрафував київський завод "Росинка", "Київський БКК" і "Київхліб" майже 1 млн грн