Китай зняв заборону на постачання яловичини для австралійських компаній

Ринки 30.05.2024    22:41

Влада Китаю скасувала заборону на експорт яловичини до країни для п'яти великих виробників м'яса з Австралії, що діяв з 2020 року, в рамках процесу нормалізації дипломатичних відносин двох країн.

Компанії зможуть розпочати поставки яловичини до Китаю негайно, сказав міністр сільського господарства Австралії Мюррей Вотт в інтерв'ю Australian Broadcasting Corp. у четвер. Заборону щодо трьох інших виробників яловичини було знято в минулому грудні, при цьому обмеження, як і раніше, діють для двох компаній.

"Це чудові новини для виробників великої рогатої худоби в Австралії, для нашої м'ясопереробної галузі, для співробітників у цих галузях і, звичайно, для австралійського експорту", - сказав міністр.

Китай обмежив ввезення в країну цілої низки австралійських товарів, зокрема м'яса та вина, 2020 року у відповідь на заклики уряду Австралії провести незалежне розслідування причин початку пандемії коронавірусу в Ухані. Більшість тих обмежень поступово було знято.

Скасування заборони на постачання яловичини з Австралії навряд чи сильно вплине на структуру китайського ринку, на якому домінують виробники з Південної Америки, зазначила аналітикиня Shanghai JC Intelligence Еліс Сюань. Так, на частку Бразилії припадає майже половина яловичини, що продається в Китаї.

Теги:   Китай постачання заборона яловичина Переглядів:   199

Читайте також:

26.07

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну в серпні

26.07

Freeport збільшила чистий прибуток і виручку в II кварталі

26.07

АМКУ оштрафував київський завод "Росинка", "Київський БКК" і "Київхліб" майже 1 млн грн