Компании

все компании

Туреччина спростовує інформацію про послаблення заборони на експорт до Ізраїлю

9 травня 2024 року, 18:50
Міністр торгівлі Туреччини Омер Болат назвав «абсолютною вигадкою» інформацію ізраїльських ЗМІ про винятки із заборони на експорт та імпорт з Ізраїлем.

У коментарі, опублікованому в соцмережі X, Болат написав, що заяви, опубліковані в ізраїльських ЗМІ про винятки із заборони на експорт, «абсолютно вигадані і не мають нічого спільного з реальністю».

Він додав, що заходи залишатимуться чинними доти, доки в секторі Газа не настане постійне припинення вогню і доки не буде забезпечено постійний потік гуманітарної допомоги.

Раніше в четвер ізраїльський новинний портал Globes із посиланням на ізраїльських і турецьких офіційних осіб повідомив, що Анкара внесла низку товарів, які потрапляють до категорії будівельні матеріали, до переліку винятків із заборони на імпорт і експорт до Ізраїлю.

Минулого тижня стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про обмеження торгівлі з Ізраїлем. Він повідомив, що його рішення продиктоване «жорстокістю» прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху під час військової операції в секторі Газа.

Туреччина анонсувала введення обмежень у сфері експорту для Ізраїлю, зокрема, під них потрапили 54 категорії товарів, зокрема цемент, сталь, алюміній, залізні будматеріали та обладнання.

Раніше адміністрації портів Туреччини отримали розпорядження припинити відправлення вантажів у порти Хайфи й Ашдода, а також припинити розвантаження вантажів з Ізраїлю. Крім того, деякі західні ЗМІ з посиланням на джерела в Туреччині передавали, що Анкара повністю припинила торговельні відносини з Ізраїлем.






Просмотров: 151
Другие новости