Компании

все компании

ЄС хоче заборонити імпорт із РФ гелію - Bloomberg

7 травня 2024 року, 10:30
У Євросоюзі в рамках чергового пакета санкцій щодо Росії пропонують заборонити імпорт російського гелію, посилити обмеження на ввезення рідкісноземельних елементів, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з перебігом обговорень у ЄС.

«Обговорювані заходи включають заборону на імпорт російського гелію, посилення обмежень на експорт марганцевої руди та інших рідкоземельних компонентів», - інформує агентство.

Крім того, за словами співрозмовників Bloomberg, Єврокомісія пропонує також заборонити доступ до портів ЄС приблизно 11 суден, «щодо яких існують підозри у сприянні військовим зусиллям Росії».

Крім цього, в ЄС пропонують запровадити заборону на послуги з перевантаження і перевалки скрапленого природного газу (СПГ) з РФ у треті країни, а також на обслуговування російських проектів СПГ в Арктиці.

Ба більше, Єврокомісія пропонує ввести заборону на використання Системи передавання фінансових повідомлень Банку Росії (СПФС), яка є російським аналогом SWIFT.

У союзі також обговорюють включення понад десятка компаній до списку структур, на які поширюються експортні обмеження. Серед них компанії з Китаю, ОАЕ, Туреччини.

Серед інших пропозицій - запровадження санкцій щодо низки російських державних ЗМІ, а також включення до санкційних списків десятків інших фізичних і юридичних осіб.

Крім того, в ЄС хочуть заборонити політичним партіям, аналітичним центрам приймати фінансування від Росії.






Просмотров: 111
Другие новости