Компании

все компании

"ДТЕК ВДЕ" отримав позитивний відгук для будівництва Полтавської ВЕС потужністю 650 МВт

7 травня 2024 року, 20:24
"ДТЕК ВДЕ" отримала позитивний відгук архітектурно-містобудівної ради при департаменті  будівництва, містобудування та архітектури, ЖКГ та енергетики Полтавської ОДА стосовно детального плану територій (ДПТ) для будівництва, експлуатації та обслуговування Полтавської ВЕС з орієнтовною проєктною потужністю 650 МВт.

"Також ДПТ було погоджено на громадських слуханнях Глобинської міської територіальної громади та затверджено на сесії Глобинської міської ради", - повідомляється на сайті "ДТЕК".

Як поінформували в енергохолдингу, за результатами розробленого та затвердженого ДПТ на сесії Глобинської міської ради від 25 квітня 2024 року, ухвалено рішення надати в оренду "ДТЕК Полтавській ВЕС" перші земельні ділянки комунальної власності в кількості 120 шт. орієнтовною площею 205 га.

Компанія спільно з Глобинською міською радою вже узгодила та підписала договори оренди землі та здійснила державну реєстрацію права оренди в Державному реєстрі права на нерухоме майно (ДРРП).

Крім того, подано пакет документів до НЕК "Укренерго" для отримання технічних умов на підключення 650 МВт генерувальних потужностей до мережі національного оператора.

"Ми впевнено рухаємося вперед до реалізації проєкту Полтавської ВЕС. Затвердження ДПТ це черговий етап, який необхідний для продовження девелопменту вітроелектростанції та отримання інвестицій у проєкт. Серед іншого зараз проводяться орнітологічні дослідження та вітромоніторинг", - цитується на сайті заступник гендиректора "ДТЕК ВДЕ" Олег Соловей.

Як повідомлялося, чистий збиток DTEK RENEWABLES BV торік становив 0,547 млрд грн, що в 29 разів менше, ніж у 2022 році (15,841 млрд грн).

"ДТЕК ВДЕ" планує продовжувати свою діяльність відповідно до поточних планів і довгострокової стратегії до 2030 року. Група планує розвивати проєкти в Полтавській області (650 МВт) і на півдні України (до 650 МВт) протягом наступних п'яти років.




Просмотров: 150
Другие новости