Компании

все компании

Данія додатково виділить EUR380 млн на відновлення інфраструктури України

24 квітня 2024 року, 10:29
Уряд Данії ухвалив рішення про виділення додаткових EUR380 млн на відновлення інфраструктури України та будівництво вітряних електростанцій, повідомив міністр підприємництва Данії Мортен Бедскоу на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Як повідомила пресслужба президента, під час зустрічі міністр підприємництва Данії наголосив на можливостях для посилення співпраці між країнами та повідомив про рішення його уряду виділити додаткове фінансування для українського механізму Експортно-інвестиційного фонду Данії.

Як зазначається, цей даний механізм повністю покриває ризики данських експортерів та інвесторів, а також надає фінансування українським приватним компаніям та держустановам.

Для нього уряд Данії виділить ще майже EUR380 млн на відновлення критичної інфраструктури та будівництво вітряних електростанцій.

Окрему увагу на зустрічі Зеленський і Бедскоу приділили перспективам розширення данського бізнесу та залучення нових інвестицій в Україну.

Своєю чергою, президент України акцентував важливість того, що міністра підприємництва Данії під час його візиту до Києва супроводжують керівники данських компаній - найбільших інвесторів в економіку України.

"Ваша активність на українському ринку вражає. Своїми інвестиціями ви подаєте приклад іншим партнерам та інвесторам", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, під час нещодавнього візиту першої леді України Олени Зеленської до Данії вона просила данських партнерів про виділення додаткового фінансування для Експортно-інвестиційного фонду Данії, кошти з якого надходять для допомоги Україні.







Просмотров: 107
Другие новости