CSD LAB взяв участь у II з'їзді Асоціації цитопатологів України

Ринки 22.11.2023    13:15

Минулий тиждень став знаковим для цитологів України, адже на базі та за сприяння Національного інституту раку пройшов II з'їзд Асоціації цитопатологів України. Ця подія стала важливою платформою для обміну досвідом і знаннями між вітчизняними та зарубіжними фахівцями.

Команда цитологів CSD LAB також взяла активну участь у з'їзді. Наші колеги представили три актуальні доповіді, які викликали інтерес аудиторії.


Валентина Карпачова - біолог, цитолог вищої кваліфікаційної категорії, поділилася результатами використання інноваційної методики дослідження аспіратів порожнини матки. Ця методика дає змогу підвищити точність діагностики захворювань шийки матки та ендометрія.

Лікар-лаборант-цитолог вищої категорії, патоморфолог Тетяна Ярощук представила доповідь про класифікацію Папаніколау для цитології панкреато-біліарної системи, яка є важливою для ранньої діагностики раку підшлункової залози та інших захворювань органів травлення.

Павліна Боцюн - завідувачка лабораторії цитоморфології CSD LAB, розповіла про нові тенденції цервікального скринінгу в рамках глобальної стратегії ВООЗ з елімінації раку шийки матки. Ці тенденції спрямовані на підвищення ефективності скринінгу та зниження смертності від цього захворювання.

Ми раді, що наші колеги змогли поділитися своїми знаннями і досвідом, щоб сприяти поліпшенню якості цитологічної діагностики у вітчизняній медицині.

Теги:   CSD LAB цитопатолог Переглядів:   679

Читайте також:

26.07

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну в серпні

26.07

Freeport збільшила чистий прибуток і виручку в II кварталі

26.07

АМКУ оштрафував київський завод "Росинка", "Київський БКК" і "Київхліб" майже 1 млн грн