Компании

все компании

Huawei будує секретні підприємства з випуску чипів на території КНР

23 серпня 2023 року, 17:24
Китайський виробник телекомунікаційного обладнання Huawei Technologies Co. будує секретні підприємства з випуску чипів на території КНР, повідомляє Bloomberg з посиланням на інформацію Асоціації напівпровідникової промисловості (SIA).

Створення тіньової виробничої мережі, ймовірно, дасть змогу компанії обходити американські санкції і сприятиме реалізації технологічних амбіцій Пекіна, зазначає агентство.

За даними SIA, Huawei зайнялася виробництвом чипів торік і заручилася державним фінансуванням на суму близько $30 млрд.

Компанія придбала принаймні два наявні підприємства з випуску напівпровідникових компонентів і будує принаймні три нових, повідомила SIA.

Міністерство торгівлі США внесло Huawei до "чорного" списку 2019 року, фактично закривши компанії доступ до технологій американських компаній. Однак, якщо Huawei будує і купує виробничі потужності під ім'ям інших компаній, не розкриваючи своєї участі, як стверджує SIA, вона може обходити американські санкції, закуповуючи не безпосередньо американське обладнання, яке в іншому разі не могла б отримати.

Бюро промисловості та безпеки Мінторгу США повідомило Bloomberg, що стежить за ситуацією і готове вжити необхідних заходів, якщо буде потрібно. Відомство вже внесло до "чорного" списку десятки китайських компаній, крім Huawei, це Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. і Pengxinwei IC Manufacturing Co. (PXW), які, за даними SIA, є частиною мережі Huawei.

"З огляду на суворі обмеження, накладені на Huawei, Fujian Jinhua і PXW, а також інші компанії, не дивно, що вони звернулися по державну допомогу, намагаючись розвивати внутрішні технології, - заявили в Мінторзі США. - Ми постійно перевіряємо й оновлюємо заходи експортного контролю з урахуванням мінливих загроз і без вагань вживемо необхідних заходів для захисту національної безпеки".

У жовтні минулого року влада США запровадила нові заходи експортного контролю, відповідно до яких чипи для високопродуктивних обчислювальних систем, суперкомп'ютерів і систем штучного інтелекту (AI), вироблені з використанням американських технологій, можуть продаватися Китаю тільки за наявності ліцензії на експорт.

Вашингтон також заборонив громадянам США та організаціям працювати з китайськими чипмейкерами без отримання спеціального дозволу.

По материалам: Bloomberg


теги: КНР, Huawei, чип



Просмотров: 397
Другие новости