Компании

все компании

Кабмін передав до ФДМ "Гніздичівський спиртзавод" з метою його подальшої приватизації

13 лютого 2023 року, 18:03
Кабінет міністрів України передав єдиний майновий комплекс держпідприємства "Гніздичівський державний спиртовий завод" (с. Гніздичів Львівської обл.) зі сфери управління Міністерства економіки до сфери управління Фонду державного майна України (ФДМ) з метою його подальшої приватизації.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, відповідні зміни в урядові постанови №672 "Про утворення державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" від 28 липня 2010 року та №683 "Деякі питання управління об'єктами державної власності" від 26 червня 2022 року внесено на засіданні 10 лютого.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб та фізосіб-підприємців, Гніздичівський спиртзавод із 2011 року перебуває у стані припинення діяльності.

Як повідомлялося, ФДМ нинішнього року планує повністю завершити приватизацію підприємств спиртової галузі, для чого проведе онлайн-аукціони з продажу 26 спиртозаводів по всій країні. Загалом за 2,5 роки впровадження реформи спиртової галузі в Україні відбулося вже 39 успішних аукціонів з продажу спиртзаводів, що поповнило бюджет країни на понад 2 млрд грн.

У вересні-грудні 2022 року ФДМ провів 12 аукціонів з продажу спиртзаводів. Переможці торгів запропонували понад 849 млн грн за ці об'єкти, що втричі більше за їхню сукупну стартову вартість. Таким чином, спиртзаводи стали одним із найпопулярніших напрямків для інвестицій у держмайно минулого року.




Просмотров: 452
Другие новости