Аналітика від компанії «КІНТО»



12 квітня 2017 года
КИНТО

Вчора індекс Української біржі відносно несподівано знизився на досить суттєвих 1,6% після росту до вчорашнього дня з 22 березня 2017 на 16,1%, а з початку року на дуже серйозні 35,7%. Вчора знизилось ціни всіх п’яти акцій індексного кошику УБ. В найбільшому програші виявились акції Райффайзен банк Аваль, які вражаюче зросли в ціні з 22 березня після публікації проекту рішення про дивіденди, і які вчора втратили в ціні 2,5%. На 1,5% знизились в ціні акції «Мотор Січі» та на 1,3% «Центренерго». Динаміка в цінах двох інших індексних паперів була слабшою.
Обсяги торгів індексними паперами вчора дещо зросли в порівнянні з попереднім днем і десь на 70% перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора.
Зараз технічна картина в індексі Української біржі - певне просідання після значного росту і його наступного сповільнення.
Взагалі, якщо виходити з по-перше, з кореляції основного місцевого фондового індикатору з композитним доларовим фондовим індексом ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, корекції можна було очікувати, виходячи, хоча б з того, що індекс MSCI EM вже певний час потихеньку несильно знижується від свого локального річного піку, а між цими двома індикаторами є сильна кореляція. По-друге, цього можна було очікувати виходячи зі здорового глузду. Як кажуть, «дерева не ростуть до небес». Також певної корекції можна було очікувати суто по фінансам: фінансові показники українських емітентів, хоча й сильно покращились в порівнянні з 2015 роком, але залишаються ще далеко до кращих до кризових значень, а ризики інвестування в Україні, зменшились, але також ще далекі до безхмарних часів. З позицій трейдера ринок технічно був «перекупленим».

Скачать документ

Источник: КИНТО

Другие обзоры рынка от КИНТО


Компании

все компании