Аналітика від компанії «КІНТО»



3 квітня 2017 года
КИНТО

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 1,1%. Знову основний вклад в ріст цього фондового індикатору, як і в обсяг торгів акціями на УБ внесли акції Райффайзен банк Аваль. З 22 березня їх біржовий курс зріс майже в півтора рази, якщо точніше, на 47% за рахунок об’яви про виплату значних дивідендів. Ріст ціни акцій банку минулої п’ятниці склав 4,7%. Технічна картина в індексі Української біржі зараз – дуже переконливий швидкий і значний ріст фактично за рахунок одного індексного паперу при невеликій кількості емітентів – формально п’ять, а фактично умовно, враховуючи низьку вагу акцій «Донбасенерго» - 4,5 в індексній корзині. З 22 березня 2017 індекс Української біржі додав 12%.
Минулої п’ятниці три індексні акції УБ зросли в ціні, дві - знизились. Найбільше, крім акцій банку, підросла ціна акцій «Донбасенерго» (+3,2%). Найбільше знизилась ціна акцій «Укрнафти» - на 2,0%.
Обсяги торгів на Українській біржі принаймні минулої п’ятниці по індексним паперам більш, ніж в 2,5 рази перевищили середньоденні за останні півроку, рік, півтора. До речі, підбиваючи підсумок минулого кварталу, на графіках Рис. 1 та Рис. 2 показані середні ковзні обсяги торгів лише індексними паперами за півроку та останні двадцять торгових сесій (приблизно календарний місяць) з 30 вересня 2015 року. При аналізі слід враховувати зменшення кількості емітентів в індексній корзині на початку 2016 року.

Скачать документ

Источник: КИНТО

Другие обзоры рынка от КИНТО


Компании

все компании