Компании

все компании

KSG Agro вирощуватиме коріандр на 220 га

15 квітня 2024 року, 16:57
Агрохолдинг KSG Agro 2024 року введе в сівозміну нову для нього сільгоспкультуру - коріандр, відвівши під нього 220 га, повідомила пресслужба групи компаній.

"Не секрет, що через повномасштабну війну ціни на певні сільгоспкультури не дозволяють агровиробникам їх вирощувати з прибутком. Це стимулює внесення коректив в асортимент вирощуваних нами сільгоспкультур. Тож цього року ми додаємо до сівозміни коріандр, який за темпами вирощування в Україні лідирує серед інших ефіроолійних культур", - зазначив керівник рослинницького дивізіону компанії Дмитро Ємельченко.

Він назвав вирощування коріандру досить вигідним, адже він є сировиною для ефірної олії, яку використовують у харчовій та косметичній промисловості.
"Для нас важливо й те, що найкращими попередниками коріандру на полях є озимі зернові культури, а також він гарно росте і після кукурудзи", - додав Ємельченко.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro, входить, за його даними, в топ-5 виробників свинини в Україні. Займається також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових і олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га в Дніпропетровській і Херсонській областях.

Агрохолдинг KSG Agro в січні-вересні 2023 року отримав $1,336 млн чистого прибутку, що майже в 14 разів більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Його EBITDA за три квартали поточного року зросла на 67% - $4,5 млн, а виручка від реалізації - на 16%, до $11,9 млн.




Просмотров: 176
Другие новости