Компании

все компании

Словаччина може почати будівництво швидкісної дороги на кордоні з Україною

14 квітня 2024 року, 13:16
Словаччина може почати будівництво швидкісної дороги, що веде від Кошице до пункту пропуску (ПП) "Ужгород - Вишнє Нємецке" на кордоні з Україною, повідомила прес-служба Міністерства фінансів України в п'ятницю.
Проєкт будівництва нової швидкісної дороги обговорювали на двосторонніх переговорах щодо поліпшення транскордонного сполучення в Словаччині за участю заступника міністра фінансів України Олександра Кави в складі урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

"На зустрічі також було обговорено проєкт будівництва швидкісної дороги від пункту пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" до передмістя м.Кошице. Це частина головної автомагістралі Словаччини - D1, яка з'єднує два найбільших міста країни Братиславу і Кошице, а також входить до загальноєвропейської мережі швидкісних автомобільних доріг", - ідеться в повідомленні.
Сторони також обговорили питання відкриття ПП "Ужгород - Вишнє Нємецьке" не тільки для автомобілів, а й для пішоходів і велосипедистів. Безпосередньо до ПП можна буде доїхати міським громадським транспортом з обох боків кордону без необхідності використання авто.

"Це особливо важливо для мешканців та гостей обласного центру Закарпатської області, адже забезпечить їм більше можливостей для пересування", - додає пресслужба.
Крім того, заплановано розширити автомобільну частину на ПП з чотирьох до п'яти смуг, що збільшить його пропускну спроможність.

Кава, слова якого наводяться в повідомленні, зазначив, що досягнуті домовленості - це крок до створення безперешкодного і динамічного транскордонного сполучення.
"Вони не тільки поліпшать повсякденне життя наших громадян, а й сприятимуть загальному економічному зростанню разом із країнами-партнерами", - сказав заступник міністра.
Раніше заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач розповів, що в ПП "Ужгород - Вишнє Нємецьке" на кордоні зі Словаччиною до кінця 2024 року побудують пасажирський термінал із кількома лініями руху для пасажирських автобусів.




Просмотров: 211
Другие новости