Компании

все компании

"Нібулон" збільшить на 35,7% площі під ярими культурами

13 квітня 2024 року, 11:52
Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв) розпочав посівну кампанію ярих культур 2024 року, під яку відведе 38 тис. га, що на 35,7% більше порівняно з минулим роком, повідомила пресслужба зернотрейдера у Facebook.

Згідно з повідомленням, аграрний підрозділ "Нібулона" вніс корективи в структуру посівних площ. Так, у сезоні 2024 року буде збільшено площі посіву кукурудзи та сої, а площі посівів соняшнику скоротять.

"Це пов'язано з ціновими очікуваннями товарних партій зерна цього року і прогнозуванням кращого економічного результату. Загалом придбано 3 000 посівних одиниць соняшнику, 22 000 - кукурудзи, заплановано придбання 40 тонн сої, закладено та підготовлено до посівної 500 тонн насіння сої власного виробництва", - розповіли в "Нібулон".

Посівна, яка через погодні умови розпочинається раніше, ніж було заплановано, вже стартувала в чотирьох кластерах "Нібулону" і проводиться в Миколаївській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях. За сприятливих умов аграрії компанії розраховують закінчити посів уже до середини травня з розрахунку 2,0 тис. га посіву на добу.

Директор з агровиробництва "Нібулона" Олег Веселов зазначив, що наразі ризики для врожаю-2024 відсутні. Компанія розраховує на валовий збір ярих культур на рівні: кукурудза - 200 тис. тонн, соя - 15 тис. тонн, соняшник - 25 тис. тонн.

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Збиток "Нібулона" через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.




Просмотров: 181
Другие новости