Компании

все компании

Влада Гонконгу вилучила 146 кг золота, замаскованого під запчастини

9 квітня 2024 року, 16:43
Влада Гонконгу запобігла спробі вивезти велику партію золота під виглядом деталей від повітряних компресорів, пише CNBC з посиланням на заяву митниці.

Близько 146 кг дорогоцінного металу на загальну суму $10,7 млн було переплавлено у форму різних деталей, які потім було пофарбовано сріблястою фарбою. Вантаж було вилучено на борту літака під час перевірки наприкінці березня.

Під час розслідування поліція затримала 31-річного підозрюваного. Його відпустили під заставу, розслідування триває. Чоловікові загрожує штраф на суму до $2 млн і до семи років в'язниці.
За словами представника митниці, дорогоцінний метал планували перевезти до Японії. Маскування було потрібне для того, щоб уникнути сплати мита на імпорт, що становить близько 10%.

Золото різко подорожчало з початку року на тлі геополітичної невизначеності, очікувань зниження процентних ставок і попиту з боку центробанків світу. За підсумками торгів у понеділок червневі ф'ючерси на цей дорогоцінний метал на нью-йоркській біржі Comex оновили історичний максимум, закрившись на позначці $2351 за тройську унцію.




Просмотров: 137
Другие новости