Компании

все компании

"Нібулон" продає свинарський комплекс у Житомирській області

9 квітня 2024 року, 10:54
Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв) виставив на аукціон цілісний майновий комплекс повного циклу в Житомирській області, повідомляється на сайті зернотрейдера.

Згідно з повідомленням, до складу об'єкта входять свинокомплекс і м'ясопереробний цех у с. Бистрик.
Серед переваг бізнесу, який продає зернотрейдер, - вигідне розташування в центральній частині України поблизу столиці на території 11 га, робоче обладнання в задовільному стані, наявність персоналу, який складається з місцевих мешканців, стабільний попит на свинину та продукти її переробки на внутрішньому та зовнішньому ринках, власна торгова марка "Бистрицька", проєктні та дизайнерські напрацювання.
Торги триватимуть до 20 квітня.

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію більш ніж у 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів поставок на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн, у другому півріччі - 3,71 млн тонн.
Збиток "Нібулона" через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.




Просмотров: 112
Другие новости