Компании

все компании

Фонд підтримки енергетики зібрав понад EUR400 млн від 13 країн-партнерів та організацій

9 квітня 2024 року, 22:48
Фонду підтримки енергетики станом на 9 квітня вдалося залучити понад EUR410 млн від 13 країн-партнерів і міжнародних організацій.

"Решта суми - це анонсовані внески, які незабаром будуть перераховані спонсорами", - повідомило Міністерство енергетики України у вівторок.

Як зазначили у відомстві, особливу довіру партнерів вдалося забезпечити завдяки системі прозорого розподілу коштів. Зокрема, при Міненерго працює робоча група з питань гуманітарної допомоги, яка розглядає запити українських енергетичних компаній про закупівлю необхідної допомоги за кошти Фонду.

З коштів Фонду профінансовано найбільш нагальні потреби українських енергетичних компаній, зокрема, закупівля генераторів, силових трансформаторів, вимикачів, запчастин, технічних засобів, матеріалів, спецтехніки, палива, засобів фізичного захисту енергетичних об'єктів.

"Найбільше коштів розподілено на забезпечення термінових потреб енергетичних компаній із прифронтових областей - Харківської, Миколаївської, Сумської, Запорізької, Херсонської, Одеської", - повідомили в Міненерго.




Просмотров: 149
Другие новости