Компании

все компании

Ринки акцій Японії, Південної Кореї та Австралії зросли

4 квітня 2024 року, 17:45
Ринки акцій низки найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) завершили зростанням торговельну сесію четверга після помітного зниження напередодні, біржі материкового Китаю та Гонконгу було закрито у зв'язку зі святом (Фестиваль Цин Мін).

За підсумками торгів у середу більшість основних індексів АТР втратили 1% або більше на тлі потужного землетрусу біля берегів Тайваню і слідом за спадом Волл-стріт днем раніше. Американські ринки в останню сесію стабілізувалися, і разом з цим покращилися настрої інвесторів в Азії, пише Trading Economics.

Значення японського Nikkei 225 збільшилося на 0,8%.

Банк Японії знизив оцінку економіки семи з дев'яти регіонів країни і підтвердив для двох, що залишилися, йдеться в його щоквартальному регіональному звіті. У більшості регіонів економіка відновлюється, хоча компанії відчувають серйозний дефіцит робочої сили і розглядають можливість підвищення оплати праці для залучення кадрів, зазначив ЦБ.

Помітніше за всіх у складі Nikkei додали в ціні папери Socionext (+17,6%).

Ринкова вартість DeNA зросла на 9,6%, Tokyo Electric Power - на 9,4%, Konica Minolta - на 5,9%, Sumitomo Metal Mining - на 5,4%, Kao Corp.- на 5,1%, Mitsubishi Materials - на 4,7%, Mitsui Mining & Smelting - на 4,8%.

Капіталізація Nissui Corp. зменшилася на 1,6%, ANA Holdings - на 1,8%, Sumitomo Pharma - на 1,2%, Meiji Holdings і Astellas Pharma - на 1,1%, Mercari і Nippon Paper Industries - на 1,4%, Nippon Telegraph & Telephone і IHI Corp. - на 1,3%.

Південнокорейський індекс Kospi підвищився на 1,3%.

Папери Samsung Electronics подорожчали на 1,4%, Hyundai Motor - на 4,6%, Posco - на 0,8%.

Котирування акцій Korean Air Lines знизилися на 1,2%.

Австралійський S&P/ASX 200 додав 0,5%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Австралії, який розраховує Jibun Bank, у березні зріс до максимальних із квітня 2022 року 54,5 пункту порівняно з 53,1 пункту попереднього місяця, згідно з остаточними даними. Індикатор другий місяць поспіль перевищує позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання активності в секторі від спаду.

Крім того, кількість дозволів на будівництво житла в країні, за попередніми даними Австралійського бюро статистики (Australian Bureau of Statistics, ABS), знизилася в лютому на 1,9% у щомісячному вираженні після спаду на переглянуті 2,5% у січні. Експерти в середньому очікували підйому позаминулого місяця на 3,3%, зазначає Trading Economics. Кількість дозволів зменшується вже чотири місяці поспіль.

Лідерами зростання у складі S&P/ASX 200 у четвер стали папери Arcadium Lithium (+6,3%), Liontown Resources (+5,2%) і South32 (+4,6%).

Капіталізація Rio Tinto скоротилася на 1%, BHP - на 0,3%.






Просмотров: 196
Другие новости