Компании

все компании

Inditex відновив роботу перших 20 магазинів в Україні

4 квітня 2024 року, 08:22
Іспанська фешн-група Inditex у середу, 3 квітня, відновила в Україні роботу перших 20 магазинів своїх брендів (Zara, Bershka, PULL&BEAR тощо), повідомила Українська рада торгових центрів.

Зазначається, що перший етап відкриттів стосується тільки Києва. Зокрема, магазини бренду відкрилися ТРЦ DREAM, ТРЦ RIVER MALL, ТРЦ Respublika, ТРЦ Lavina Mall, ТРЦ Sky Mall, ТРЦ Gulliver. Наступна хвиля відкриттів у столиці - 5 квітня. У п'ятницю мають відновити роботу ще два магазини Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho та інші.

Після Києва компанія відновить роботу магазинів у Львові. За даними гугл-карт, відкриття заплановані до 11 квітня.

Уперше про повернення Inditex стало відомо 1 березня 2024 року, до цього магазини групи були зачинені з початку повномасштабної війни.

За даними Financial Times, Inditex повідомив місцевим орендодавцям, що почне відкриття своїх магазинів в Україні на початку квітня. Ритейлер планує відкрити 50 з понад 80 своїх магазинів у країні.

При цьому 34 магазини залишаться закритими, йдеться про точки, що знаходяться на півдні та сході України.

Іспанська Industria de Diseno Textil SA (Inditex), що належить іспанському мільярдеру Амансіо Ортезі, є найбільшим у світі ритейлером одягу, управляє магазинами одягу, взуття та аксесуарів під брендами Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home і Uterque. Виручка компанії в минулому фінроці склала EUR35,95 млрд, чистий прибуток підвищився до EUR5,38 млрд з EUR4,13 млрд роком раніше. Капіталізація компанії за останній рік підскочила на 40,8%, до EUR125,65 млрд, фондовий індекс IBEX 35 додав 13,4%.







Просмотров: 122
Другие новости