Компании

все компании

Ціна золота продовжує бити рекорди

1 квітня 2024 року, 19:05
Ціна золота продовжує бити рекорди Золото, що завершило торги минулого четверга на історичному максимумі, продовжує дорожчати в понеділок на очікуваннях, що Федеральна резервна система незабаром почне зниження процентних ставок, пише MarketWatch.

У п'ятницю біржі США і багатьох країн Європи були закриті у зв'язку з Великоднем.

Котирування червневих контрактів на дорогоцінний метал становили $2238,4 за унцію на закриття торгів на нью-йоркській біржі Comex у четвер. У понеділок вона піднялася на 1,7% - до $2276,9.

У березні золото додало в ціні 8,9%, а за підсумками всього першого кварталу подорожчало на 8%.

"Безпрецедентне ралі" було викликано більш м'якими, ніж очікувалося, даними про інфляцію в США, які посилили очікування того, що Федрезерв може почати зниження ставок уже в червні, вважає старший ринковий аналітик IG Серджіо Авіла.

Індекс споживчих цін (індекс PCE) у США в лютому підвищився на 0,3% відносно попереднього місяця, повідомило в п'ятницю міністерство торгівлі. Підйом виявився слабшим за очікування аналітиків, які прогнозували збереження темпів інфляції на січневому рівні в 0,4%.

Зростання індексу PCE Core, який не враховує вартість продуктів харчування та енергоресурсів, минулого місяця сповільнилося до 0,3% у щомісячному вираженні з 0,5% у січні. Динаміка збіглася з консенсус-прогнозом.

Ринки оцінюють імовірність зменшення базової ставки ФРС у червні приблизно в 70%, зазначив Авіла. При цьому очікується, що загалом протягом 2024 року її буде знижено на 75 базисних пунктів із нинішнього діапазону в 5,25-5,5% річних.

"Більш низькі відсоткові ставки створюють сприятливе середовище для золота, підвищуючи його привабливість як інвестиційного активу", - додав експерт.

"Інвестори в золото наразі діють з переконанням, що ФРС вважатиме за краще знизити відсоткові ставки незалежно від того, досягне інфляція цільового рівня чи ні", - вважає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. За його словами, попит також стимулюється тим фактом, що центральні банки країн, що розвиваються, збільшують запаси дорогоцінного металу.




Просмотров: 522
Другие новости