Компании

все компании

Мінфін України отримав від Японії грант у $118 млн

1 квітня 2024 року, 11:54
Міністерство фінансів України отримало $118 млн на безповоротній основі від Японії в рамках проєкту Світового банку "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (HEAL Ukraine) і "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE).

"Залучені кошти в рамках проєктів HEAL і HOPE допоможуть уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема, розширювати спектр медичних послуг і доступ до них, а також забезпечувати подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, відновлювати житлову інфраструктуру України", - наводяться в релізі Мінфіну в понеділок слова міністра Сергія Марченка.

Уточнюється, що залучене грантове фінансування складається з $70 млн у рамках проєкту HEAL Ukraine, спрямованих на підтримку держбюджету, як відшкодування понесених витрат за Програмою медичних гарантій, і $48,2 млн - у рамках проєкту HOPE, кошти якого спрямовують на відшкодування витрат держбюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам будинків на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібного та середнього ремонтів.

Як повідомлялося, у березні Україна отримала рекордні $8,9 млрд міжнародної фінансової допомоги після всього $1,2 млрд сумарно за перші два місяці.

Через низьку зовнішню підтримку міжнародні резерви скоротилися в лютому на 3,8%, або на $1,47 млрд, - до $37,05 млрд, після того як у січні вони впали на 4,9%, або на $1,98 млрд грн.

Нацбанк прогнозував, що останні зовнішні надходження дозволять істотно відновити міжнародні резерви. У січні він знизив їхній прогноз на кінець 2024 року до $40,4 млрд із $44,7 млрд.





Просмотров: 108
Другие новости