Компании

все компании

Ferrexpo не вдалося зняти арешт зі своїх вагонів - СЕО ПГЗК

30 березня 2024 року, 16:40
ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, Горішні Плавні Полтавської обл.), основний актив групи Ferrexpo, мажоритарним акціонером якої є бізнесмен Костянтин Жеваго, який знаходиться у Франції, не зміг зняти арешт з вантажних вагонів, що належать підприємству.

"Нам не вдалося повернути свої вагони. Ми частково користуємося вагонами Біланівського ГЗК, Єристівського ГЗК, які є власниками цих вагонів. Але основна частина - це 2300 вагонів зараз заарештовані", - сказав голова правління ПГЗК Віктор Лотоус під час прес-туру на комбінат.

За його словами, частина заарештованих вагонів знаходиться на території підприємства, більша частина - по всій території України.

"Тому ми заміщаємо це вагонами третіх сторін. Ми не задоволені їхньою якістю, тому що у нас гальмується наше відвантаження, тому що вагони приходять не підготовленими для нашого відвантаження. І дуже багато зусиль, трудових ресурсів ми докладаємо для того, щоб ці вагони були підготовлені до відвантаження. А також це ще економічні для нас збитки, тому що ми платимо більше коштів за використання вагонів третіх сторін порівняно з нашими власними вагонами", - пояснив керівник ПГЗК.

Він також додав, що додаткові витрати через це становлять до 20 млн грн на місяць.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні. Ferrеxpo належить 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК", 100%-ва частка ТОВ "Єристівський ГЗК" і 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК".




Просмотров: 144
Другие новости