Компании

все компании

Фондові ринки Японії, Китаю та Південної Кореї зростають

29 березня 2024 року, 11:49
Фондові індекси Японії, Китаю і Південної Кореї зростають у п'ятницю.

Біржі Гонконгу та Австралії закриті у зв'язку зі святом (Страсна п'ятниця).

Японський індекс Nikkei 225 додає 0,6% під час торгів. Впевнене зростання показують акції Tokyo Electric Power (+2,8%), Mitsubishi Heavy Industries (+5,7%), Mitsubishi UFJ Financial (+1,1%), Fast Retailing (+1,1%), Inpex Corp. (+1,9%).

Роздрібні продажі в Японії в лютому збільшилися на 4,6% порівняно з тим самим місяцем попереднього року, повідомило в п'ятницю міністерство економіки, торгівлі та промисловості країни. Темпи зростання прискорилися порівняно із січневими 2,1% і перевершили консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Trading Economics, на рівні 3%.

Підвищення роздрібних продажів у Японії відзначено за підсумками 24-го місяця поспіль.

Тим часом обсяг промвиробництва в Японії в лютому скоротився на 0,1% відносно попереднього місяця, тоді як експерти очікували зростання на 1,4%.

Безробіття в країні минулого місяця збільшилося до максимальних з вересня 2023 року 2,6% порівняно з 2,4% у січні. Експерти не очікували його зміни.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite зріс на 0,5%.

Вартість акцій Contemporary Amperex Technology піднялася на 0,5%, China CSSC Holdings - на 6%, PetroChina Company - на 5,6%.

Південнокорейський KOSPI додає 0,2%. Папери Samsung Electronics збільшилися на 1,9%, Celltrion - на 4,4%. Водночас ціна акцій LG Energy Solution опустилася на 1,6%, Hyundai Motor - на 1,5%.

Роздрібні продажі в Південній Кореї в лютому знизилися на 3,1% порівняно із січнем, коли вони зросли на 1%, йдеться в опублікованому в п'ятницю звіті статистичного відомства країни. Обсяг промвиробництва збільшився на 3,1% у щомісячному і на 4,8% у річному вираженні.






Просмотров: 139
Другие новости