Компании

все компании

З 1 квітня завозити гуманітарну допомогу в Україну можна буде тільки через автоматизовану систему реєстрації

27 березня 2024 року, 13:44
Завозити гуманітарну допомогу в Україну з 1 квітня поточного року можна буде тільки через автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги, повідомляє міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Паралельно ми дали можливість скористатися і паперовими деклараціями. І з 1 квітня паперові декларації призупиняють своє існування. Уся робота, яка буде здійснюватися з точки зору завезення гуманітарної допомоги буде автоматичною за допомогою нашої системи", - сказала Жолнович на прес-брифінгу в середу в Києві.

За словами заступника міністра соціальної політики Назара Танасишина, ввезення гумдопомоги через автоматизовану систему відбуватиметься так само, як і в період пілотного тестування, що тривало з 1 грудня 2023 року.

Як повідомлялося, у вересні 2023 року Міністерство соціальної політики повідомило про зміну правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги з 1 грудня 2023 року. За допомогою вебплатформи "Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги", організації, які збираються ввезти гумдопомогу, зможуть зареєструватися, авторизуватися на сайті, сформувати та подати декларацію, яка шляхом інформаційного обміну буде направлятися на митницю.

У листопаді 2023 року Кабінет міністрів України продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року.

14 лютого 2024 року міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги за перші два місяці роботи довела свою ефективність.




Просмотров: 92
Другие новости