Компании

все компании

Економіка Німеччини зросте лише на 0,1% у 2024 році

27 березня 2024 року, 14:02
Економіка Німеччини уникне рецесії 2024 року, проте зросте лише на 0,1% через скорочення експорту та слабкий внутрішній попит, прогнозують провідні дослідницькі інститути ФРН.

Попередній прогноз, підготовлений мюнхенським Інститутом економічних досліджень (IFO), Інститутом світової економіки в Кілі (IfW), Рейнсько-Вестфальським інститутом економічних досліджень в Ессені (RWI) та Інститутом економічних досліджень у Галле (IWH), передбачав зростання ВВП Німеччини на 1,3%.

У 2023 році німецька економіка скоротилася на 0,3%.

Економісти попередили, що внутрішній попит зростає повільніше, ніж очікувалося, а експорт страждає через високі ціни на електроенергію, що знижують конкурентоспроможність німецьких енергоємних товарів.

"Циклічні та структурні чинники призводять до ослаблення темпів зростання економіки, - зазначив глава відділу економічних досліджень в IfW Штефан Кутс. - Навесні може початися відновлення, але загалом імпульс до зростання буде не дуже сильним".

У 2025 році, за оцінками експертів, зростання ВВП Німеччини прискориться до 1,4%.

Прогноз для інфляції на 2024 рік становить 2,3%, на 2025 рік - 1,8%.

Раніше аналітичний центр Experts Club випустили відео аналіз про зміну ВВП основних країн світу, відео доступне за посиланням - https://youtu.be/w5fF_GYyrIc?si=EpL-_EmhIGfMURGl




Просмотров: 97
Другие новости