Компании

все компании

"Метінвест Покровськвугілля" з початку року видобув 1 млн тонн вугілля

18 березня 2024 року, 18:18
ПрАТ "Метінвест Покровськвугілля", що управляє підприємствами Покровської вугільної групи (ПВГ), в умовах війни продовжує збільшувати видобуток коксівного вугілля і від початку поточного року видобув 1 млн тонн вугілля.

Згідно з інформацією компанії, незважаючи на війну і близькість до лінії фронту, гірники ШУ "Покровське" - всі чотири видобувні дільниці - продовжують видавати на-гора вугілля, таке необхідне для економічної стабільності держави.

"Це вугілля стане і частиною відновлення нашої країни. Будівництво мостів, виготовлення металоконструкцій для будівництва нових будинків, які виростуть на місці зруйнованих. З початку року шахтарі видобули вже перший мільйон тонн рядового вугілля. Ось рівень!", - констатується в прес-релізі.

Як повідомлялося, "Метінвест Покровськвугілля" нарощує виробництво зокрема завдяки введенню в експлуатацію нового прохідницького комбайна китайського виробництва SANYI EBZ, який прибув на найбільший в Україні виробник коксівного вугілля ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" наприкінці минулого року.

"Це третій комбайн китайського виробництва. Він експлуатуватиметься в третій лаві південної панелі блоку 10 "Метінвест Покровськвугілля" і допомагатиме прокладати шлях до вугілля. Відносно застарілих попередників має невеликий розмір, але широкий діапазон різання. За умови дбайливого використання здатний працювати безаварійно протягом року - доведено першими двома екземплярами", - констатувалося раніше в прес-релізі.

"Метінвест" створив компанію "Метінвест Покровськвугілля", яка управляє підприємствами Покровської вугільної групи, до якої входять, зокрема, шахтоуправління "Покровське" і Свято-Варваринська збагачувальна фабрика.

Свято-Варваринська збагачувальна фабрика - виробник вугільного концентрату преміум-класу в Україні. Виробнича потужність підприємства становить близько 8 млн тонн рядового коксівного вугілля на рік з можливістю збагачення п'яти різних класів вугілля.

Ш/в "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1") - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група "СКМ" (71,24%) і група "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 196
Другие новости