Компании

все компании

Telegram планує незабаром вийти на прибутковий рівень - Дуров

12 березня 2024 року, 10:00
Месенджер Telegram уже має 900 млн активних користувачів і готується незабаром вийти на прибутковий рівень, заявив власник компанії Павло Дуров в інтерв'ю Financial Times.

"Ми сподіваємося вийти в прибуток наступного року, якщо не цього", - зазначив Дуров, додавши, що виручка Telegram становить "сотні мільйонів доларів".

Потенційні інвестори, включно з орієнтованими на IТ-сектор глобальними інвестфондами, оцінювали компанію більш ніж у $30 млрд, сказав бізнесмен. Однак він не має наміру продавати платформу і вивчає можливості для IPO.

"Головна причина, через яку ми запустили монетизацію, полягає в тому, що ми хотіли залишатися незалежними, - заявив Дуров. - Говорячи загалом, ми розглядаємо IPO як спосіб демократизувати доступ до цінності, яку має компанія".

За словами двох джерел, близьких до компанії, Telegram націлений на лістинг у США після виходу на прибутковий рівень і за сприятливих ринкових умов, пише FT.

Дуров відмовився відповідати на запитання про терміни або місце для розміщення, сказавши лише, що Telegram "вивчає різні варіанти".



По материалам: Financial Times





Просмотров: 121
Другие новости