Компании

все компании

"Уктрансбезпека" забезпечила рекордні надходження до бюджету від штрафів і стягнень

6 березня 2024 року, 13:38
Державна служба з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") у 2023 році забезпечила рекордну суму надходжень до держбюджету - 637 млн грн, що в 3,1 раза більше, ніж у 2022 році.

Про це повідомив очільник служби Євген Зборовський на пресконференції присвяченій оприлюдненню публічного звіту "Укртрансбезпеки" за минулий рік.

"Це рекордні показники за всю історію Державної служби України з безпеки на транспорті. Ми бачимо порівняння з 2022 роком... (у 2022 році "Укртрансбезпека" забезпечила надходження до бюджету 205,1 млн грн - ІФ-У)", - сказав глава служби.

Він уточнив, що більшу частину суми становлять стягнення і штрафи. Минулого року їх було накладено на понад 800 млн грн.

Цифра надходжень становить 378 млн грн надходжень від стягнень накладених під час рейдових перевірок. Зокрема, 329 млн грн від рейдових перевірок за участю вантажного транспорту та 49 млн грн - за участю транспорту, що виконує вантажні перевезення. У 2022 році суми надходжень становили 111 млн грн і 10,5 млн грн відповідно.

Крім того, до бюджету надійшло 228 млн грн штрафів від автофіксації порушень габаритно-вагових параметрів зафіксованих комплексами зважування автотранспорту в русі Weight-in-Motion.

Зборовський зазначив, що цифра надходжень 637 млн грн удвічі перевищує суму, виділену з держбюджету на утримання "Укртрансбезпеки", зокрема на заробітні плати співробітникам.

Голова служби також зазначив, що за минулий рік було зафіксовано більше порушень, як у сегменті вантажного транспорту, так і пасажирських перевезень.

"В обох ситуаціях ми бачимо, що відбулося збільшення кількості виявлених порушень. Дійсно, порівняно з 2022-м роком у 2023-му році економіка країни почала відновлюватися. Кількість перевезень почала зростати і при цьому зросла кількість порушень", - сказав Зборовський.

В "Укртрансбезпеці" також повідомили, що підвищенню ефективності її роботи у 2023 році сприяло отримане торік право встановлювати блокіратори коліс на транспортний засіб і супроводжувати його до пункту вагового контролю. Порушення габаритно-вагових параметрів фіксують за допомогою WIM-комплексів - у 20 областях установлено 50 таких комплексів, здебільшого на автошляхах, що будували у 2020-2021 роках.




Просмотров: 111
Другие новости