Компании

все компании

"ДТЕК" імпортував понад 300 тис. тонн законтрактованого на опалювальний сезон вугілля з Польщі

1 березня 2024 року, 17:42
Станом на 29 лютого "ДТЕК Енерго" доставив в Україну 308 тис. тонн імпортного вугілля з Польщі, що становить понад 3/4 загального законтрактованого компанією на весь опалювальний сезон обсягу палива.

"Додаткове вугілля з-за кордону дало змогу створити додатковий запас міцності та посилити надійність теплової генерації та української енергосистеми, особливо в пікові періоди споживання електроенергії", - повідомляється в прес-релізі енергохолдингу в четвер.

Як зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салеєв, компанія використовує польське вугілля як резервне джерело палива для підстраховки.

"До закінчення опалювального сезону менше двох місяців. Для того щоб незважаючи на війну проходити його планово, всі готувалися заздалегідь. Щомісяця вводилися нові вугільні лави, щоб максимізувати і зберегти видобуток вугілля на достатньому для надійної роботи теплоелектростанцій рівні. Підстрахувалися також і імпортним паливом, що дає змогу тримати і нарощувати склади навіть у розпал осінньо-зимового періоду", - пояснив CEO, якого цитує пресслужба компанії.

Як повідомлялося, загальний обсяг імпортного палива, законтрактованого "ДТЕК Енерго" на весь осінньо-зимовий період 2023-24 рр., становить до 400 тис. тонн.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність у тепловій генерації електроенергії станом на січень 2022 року - 13,3 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.




Просмотров: 197
Другие новости