Компании

все компании

Ринки акцій Китаю та Південної Кореї знижуються, Nikkei зростає й оновлює рекорд

26 лютого 2024 року, 12:49
Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному знижуються на торгах у понеділок.

Китайський індекс Shanghai Composite і гонконгський Hang Seng втрачають 0,3%.

Інвестори продовжують хвилюватися перед публікацією індексів менеджерів із закупівель (PMI) у виробничому секторі та сфері послуг Китаю, пише Trading Economics. Значення офіційних PMI стануть відомі в п'ятницю.

Список лідерів падіння в складі Hang Seng очолюють папери Anta Sports Products, що дешевшають на 2,8%.

Також помітно знижується капіталізація China Hongqiao Group (-2,6%), Zijin Mining Group (-2,4%), Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. (-2,3%), Baidu Inc., Li Ning (-2,2% в обох), AIA Group (-2,1%), Shenzhou International Group (-2%), Sands China (-1,9%) і PetroChina Co. (-1,8%).

Акції Lenovo дорожчають на 4,9%, Country Garden Services Holdings - на 4,3%, Wuxi Biologics - на 4,1%, WuXi AppTec - на 3,8%, Geely - на 2,3%, ENN Energy - на 2,2%, BYD - на 1,9%, CNOOC - на 1,7%.

Японський Nikkei 225 зростає на 0,3%, оновлюючи встановлений минулого четверга історичний максимум. У п'ятницю торги в Токіо не проводилися у зв'язку зі святом.

Одним із чинників, що приваблюють багатьох іноземних інвесторів до японського ринку акцій, Стівен Іннес із SPI Asset Management називає слабкість ієни.

Помітніше за всіх у складі Nikkei додають у ціні папери Kawasaki Heavy Industries і Chugai Pharmaceutical, що дорожчають на 5,2%.

Ринкова вартість Sumco збільшується на 4,8%, Toto - на 4,5%, IHI - на 3,7%, Daiichi Sankyo і Resonac - на 3,6%, Rakuten - на 3,5%, NEC - на 3,4%, Hitachi Zosen - на 3,3%.

Капіталізація SCREEN Holdings скорочується на 3,2%, NEXON - на 3,1%, Asahi Group Holdings - на 2,4%, Sony Group, Kawasaki Kisen Kaisha і Lasertec - на 2,3%, Nikon і Oji Holdings - на 2,2%.

У вівторок буде опубліковано січневі дані про динаміку споживчих цін у Японії, у четвер - про роздрібні продажі, у п'ятницю - про безробіття.

Південнокорейський індекс Kospi опускається на 0,5%.

Ціна акцій Hyundai Motor зменшується на 1,6%, Posco - на 0,2%, Korean Air Lines - на 0,4%.

Капіталізація Samsung Electronics зростає на 0,1%.

Австралійський S&P/ASX 200 практично не змінився.

Папери BHP подешевшали на 1,3%, Rio Tinto - на 1,5%.




Просмотров: 151
Другие новости