Компании

все компании

БЕБ забезпечив надходження до бюджету 13,4 млн грн несплачених податків холдингу !Fest

25 лютого 2024 року, 11:12
Бюро економічної безпеки (БЕБ) забезпечило надходження до державного бюджету понад 13,4 млн грн податків, відшкодованих львівським холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів і торговельних точок, повідомила пресслужба бюро.

Згідно з повідомленням, слідство встановило, що співробітники холдингу отримували заробітну плату двома частинами, одна з яких виплачувалися за тіньовими реєстрами. Під час досудового розслідування детективи БЕБ провели низку обшуків, допитали співробітників компанії та зібрали необхідну доказову базу.

Крім того, бюро ініціювало податкову перевірку щодо правильності нарахування податків і зборів на підприємстві під час виплати заробітної плати. За результатами перевірки було нараховано додатково 13,4 млн грн податків і зборів, зазначено в прес-релізі.

"Директор підприємства на стадії досудового розслідування свою провину визнала. Товариство сплатило до державного бюджету завдані державі збитки в повному обсязі. Фігурантці кримінальної справи оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України", - повідомило бюро.

За інформацією БЕБ, справу скеровано до суду. Досудове розслідування проводили детективи територіального управління БЕБ у Львівській області. Процесуальне керівництво ведуть прокурори Львівської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2023 року БЕБ повідомило про викриття у Львові схеми ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів і торгових точок. Того ж дня співвласник холдингу !Fest Юрій Назарук повідомив про проведення БЕБ і Службою безпеки України обшуків на одному з майданчиків холдингу у Львові. За його словами, обшуки стосуються господарської діяльності холдингу, проте запитів і звернень правоохоронців у рамках кримінальних справ не надходило.

Холдинг !Fest заснований у 2007 році. Розвиває мережу креативних ресторанів, кав'ярень, магазинів і нерухомості в Україні. Його власниками є Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасимов.




Просмотров: 144
Другие новости