Компании

все компании

"Генесус Україна" поставить KSG Agro 3,5 тис. голів свиней селекції Genesus

22 лютого 2024 року, 12:04
Агрохолдинг KSG Agro і ТОВ "Генесус Україна" (Київ) уклали річний контракт на поставку 3,5 тис. голів свиней канадської селекції Genesus, повідомила прес-служба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, "Генесус Україна" зобов'язалася протягом 2024 року поставити на свиноферми агрохолдингу KSG Agro 3,5 тис. голів племінних чистопородних і гібридних свиней GP ("Йоркшир") і F1 ("Йоркшир" + "Ландрас"). Крім того, в рамках підписаної угоди буде поставлено 30 голів чистопородних кнурів порід "Дюрок" і "Ландрас". Перша поставка свиней очікується 1 березня 2024 року.

"Ми неодноразово відзначали якісні переваги свиней канадської генетики Genesus, які перевершують європейські аналоги за приплодом, масою опоросу та якістю м'яса. Нинішнього року ми продовжимо процес оновлення свинячого поголів'я, розпочатий 2023 року і спрямований на підвищення якісних характеристик стада. Серед них - покращення здоров'я поросят та покращення смакових характеристик м'яса", - зазначив голова Ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергій Касьянов.

"Наша компанія вже третій рік співпрацює з одним із лідерів ринку свинарства України - KSG Agro. І цього року наша співпраця виходить на новий рівень за обсягами. Це вкотре на практиці доводить, що свині генетики Genesus витривалі, швидко ростуть і добре розвиваються, виробляючи максимально можливу кількість кілограмів поросят з квадратного метра ферми", - зазначив представник Genesus в Україні Євген Шатохін.

У KSG Agro зазначили, що основними якісними показниками свиней канадської генетики Genesus є 2,55 опоросу на рік, 16 народжених поросят, середній вік відлучення - 21 день, середня вага відлучення - 6-6,3 кг.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається свинарством, а також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових і олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га в Дніпропетровській і Херсонській областях.

За даними агрохолдингу, він входить до топ-5 виробників свинини в Україні. У 2023 році він розпочав втілення стратегії "мережецентричності", в рамках якої перейде від розвитку великої локації до низки дрібніших і розташованих у різних регіонах України свинарських підприємств.

KSG Agro в січні-вересні 2023 року отримав $1,336 млн чистого прибутку, що майже в 14 разів більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Його EBITDA за три квартали поточного року зросла на 67% - $4,5 млн, а виручка від реалізації - на 16%, до $11,9 млн.

Genesus - найбільша у світі приватна генетична компанія, що спеціалізується на селекції виключно свиней. Головний офіс компанії Genesus розташований у Канаді, провінція Манітоба. Нуклеуси і ферми-репродуктори компанії розташовані в багатьох країнах світу, включаючи Канаду, США, Китай, Таїланд, Філіппіни, Францію, Іспанію, Німеччину, Великобританію.

ТОВ "Генесус Україна" займається поставками свиней з Великої Британії та Канади, в Україні володіє потужностями з розведення свиней на базі ТОВ "Аграрна компанія 2004" (с. Поповці Хмельницької обл.), що входить до складу агрохолдингу Vitagro.

За даними Єдиного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром "Генесус Україна" є Андрій Зарецький (Київ).




Просмотров: 179
Другие новости