Компании

все компании

"Новаагро" залучило 100 млн грн від ПриватБанку на нарощування обсягів переробки

20 лютого 2024 року, 18:26
Підприємство групи компаній "Новаагро Україна" (Харків) залучило кредит у розмірі 100 млн грн від державного ПриватБанк (Київ) для нарощування обсягів переробки агропродукції, повідомила прес-служба банку.

"Для нас як державного банку вкрай важлива підтримка підприємств, які перебувають у деокупованих регіонах, і відновлюють та розширюють виробництво та експорт агропродукції", - зазначив член правління ПриватБанку Євген Заіграєв.

Очікується, що "Новаагро" за рахунок залучених коштів уже 2024 року зможе суттєво збільшити виробництво та наростити експорт рослинної олії за рахунок закупівлі та переробки місцевої сировини. Це також фінансово підтримає аграріїв регіону, які матимуть гарантований ринок збуту продукції.

Виробництво соняшникової олії та шроту компанії організовано на базі двох олійноекстракційних заводів поблизу Харкова.

"Ще в травні 2022 року ми консолідували команду і виконали запуск олійноекстракційного заводу, а деякі наші елеватори продовжували надавати послуги агровиробникам узагалі без зупинки, незважаючи на обставини. Багато переробних виробництв регіону так і не відкрилися, що формує проблему збуту агропородукцій для місцевих фермерів", - розповів директор з розвитку групи компаній "Новоагро" Володимир Красовський.

За його інформацією, діяльність групи пов'язана зі співпрацею з мікромалими та середніми агровиробниками Харківської області. ТОВ "Торговий дім "Ногоагро" закуповує зернові та олійні культури у регіональних сільгосппідприємств, зокрема через механізм середньострокових підписок, які, по суті, є фінансуванням посівної компанії.

"Збільшення за рахунок кредиту банку наших можливостей з переробки дає агровиробникам прогнозовані обсяги закупівлі соняшнику та гарантоване фінансування, що безпосередньо впливає на продовольчу безпеку країни та збільшення експортного потенціалу", - зазначив Красовський і додав, що це знаковий для Харківської області проєкт фінансування агробізнесу ПриватБанком за підтримки ЄБРР.

У банку додали, що 70% активів "Новаагро" в Харківській області з перших днів вторгнення були окуповані, зруйновані та пошкоджені. Йдеться про птахівничий комплекс у Балаклійській міській громаді Ізюмського району, комбікормовий завод у Чугуївському районі, круп'яний завод у Вовчанську та кілька елеваторів.

Група компаній "Новаагро" працює в агробізнесі на українському та міжнародному ринках з 2009 року. До її складу входять чотири операційні компанії, що спеціалізуються на торгівлі, експорті зернових і олійних культур; вирощуванні; складському господарстві; виробництві та реалізації комбікормів, пшеничного борошна і гранульованих висівок, курячого м'яса.

"Новаагро" володіє п'ятьма елеваторами загальною потужністю одночасного зберігання понад 310 тис. тонн. Група має комбікормовий завод у смт Чкаловське (Харківська обл.). Комбікормовий завод випускає 200-300 тонн продукції на добу.

У липні 2023 року Konkur Investments Limited, дочірня компанія SigmaBleyzer, уклала умовну угоду (conditional agreement) про продаж своєї частки 56,90% в українському агрохолдингу AgroGeneration ТОВ "Новаагро", що зробить її власником контрольного пакета акцій. Наразі цю справу розглядає Антимонопольний комітет України.

За даними громадської спілки "Борошномели України", у 2022-2023 маркетинговому році ТОВ "Новаагро" посіло другу позицію в загальнодержавному рейтингу експортерів борошна.




Просмотров: 204
Другие новости