Компании

все компании

Українські аграрії можуть скоротити вирощування ярих культур на 3,7%

13 лютого 2024 року, 21:29
Українські аграрії мають намір збільшити посівні площі під соєю, цукровими буряками та скоротити під кукурудзою, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства за результатами проведеного опитування підготовки сільгоспвиробників до посівної кампанії ярих культур під урожай-2024.

Згідно з повідомленням, 70% респондентів вказали, що планують збільшити площі під соєю в середньому на 21% порівняно з 2023 роком.

Пріоритетними в аграріїв залишаються зернобобові, посівні площі під якими збільшаться на 11%, і ярий ячмінь - на 7%. Зростання інтересу до ячменю може бути пов'язане з розширенням географії морських відвантажень. Посіви ярої пшениці зростуть на 2%, прогнозують у Мінагрополітики.

Крім того, аграрії зацікавлені у вирощуванні ярого ріпаку. Частина виробників планує посіяти ріпак уперше. Загалом посівні площі під цю культуру збільшаться на 24%.

Водночас 60% аграріїв, які вирощували 2023 року цукрові буряки, збираються несуттєво розширити площі під них - загалом по Україні на 17%.

При цьому посівні площі під кукурудзу знизяться на 9%. Також потенційно можуть зазнати скорочення площі під соняшником. Але станом на сьогоднішній день більшість аграріїв ще не прийняли остаточного рішення щодо площ посіву цієї культури.

Загалом у 2024 році посівні площі під ярими культурами можуть скоротитися на 0,5 млн га або на 3,7% порівняно з минулим сезоном, прогнозують у Мінагрополітики.

теги: аграрій



Просмотров: 148
Другие новости