Компании

все компании

Rheinmetall заклав завод із виробництва артилерійських снарядів, вибухівки та компонентів реактивної артилерії

13 лютого 2024 року, 13:38
Німецький оборонний концерн Rheinmetall AG розпочав будівництво у федеральній землі Нижня Саксонія нового підприємства, на якому будуть випускати артилерійські снаряди, вибухівку і компоненти реактивної артилерії, йдеться в прес-релізі концерну.

"Тут повинні будуть виробляти приблизно 200 тис. артилерійських снарядів на рік і до 1,9 тис. тонн вибухового гексогену і, за можливості, інші компоненти для боєзарядів. Крім того, тут планують створювати ракетні двигуни і боєголовки, які будуть необхідні для проекту реактивної артилерії ФРН", - наголошується в документі.

Rheinmetall AG має намір інвестувати в проєкт близько EUR300 млн. Пріоритетним завданням є якомога швидший запуск заводу. Згідно з прес-релізом, на зведення об'єкта піде приблизно 12 місяців, а спочатку він випускатиме 50 тис. снарядів на рік. Річні обсяги в 200 тис. снарядів у групі компаній розраховують досягти через два роки роботи підприємства.

У компанії також наголосили, що зведення заводу має допомогти ФРН позбутися зовнішньої залежності при виробництві снарядів: Німеччина повинна буде повністю сама створювати всі компоненти цієї продукції.

У церемонії закладення заводу взяли участь канцлер ФРН Олаф Шольц, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і прем'єр Данії Метте Фредірексен.

Тим часом раніше голова правління Rheinmetall AG Армін Паппергер заявив виданню "Хандельсблатт", що концерн намагається вдвічі-втричі наростити випуск пороху, потрібного для боєзарядів в артилерійських снарядах.

"Загалом ми хочемо у 2025 році виробляти на рік 700 тис. артилерійських снарядів", - зазначав він.

"Хандельсблатт" пояснював, що для виконання цього завдання концерн буде не тільки зводити завод у Нижній Саксонії, а й розширювати підприємства в Іспанії та Угорщині.




Просмотров: 158
Другие новости