Компании

все компании

Група "Ковальська" планує купити один із корпусів у київському Unit.City

10 лютого 2024 року, 17:57
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії Cliff Capital Growth Fund Vcic Ltd (Кіпр), пов'язаній із ПБГ "Ковальська", придбати частку в ТОВ "Юніт В04".

Згідно з рішенням комітету від 8 лютого, кіпрська компанія отримала дозвіл на придбання частки, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління "Юніт В04".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор групи "Ковальська" Сергій Пилипенко, "Ковальська Нерухомість" була девелопером будівлі B04.

"Зараз, збільшуючи свою частку у володінні через компанію акціонерів, маємо намір стати єдиним власником цього ультрасучасного об'єкта", - повідомив Пилипенко.

За даними Opendatabot, наразі Cliff Capital Growth Fund Vcic Ltd володіє 50% корпусу В04 інноваційного парку Unit.City. Ще 50% належать ТОВ "Юніт Холдінгс", кінцевим бенефіціаром виступає бізнесмен Василь Хмельницький.

Як повідомлялося, АМКУ схвалив придбання "Ковальською" частки в корпусах B04 і B06 у Unit.City 2021 року. Група планувала вкласти $70 млн у будівництво п'яти бізнес-центрів у Unit.City - B01, B02, B03, B04, B06.

Керуючою інвестиційним фондом Cliff Capital Growth виступає компанія Guardo Assets Management, в управлінні якої також фонди Aksioma, A Realty, AC Real, Vingis.

Промислово-будівельна група "Ковальська" працює на будівельному ринку України з 1956 року. Об'єднує понад 20 підприємств у сфері видобутку сировини, виробництва продукції та будівництва. Продукція представлена брендами "Бетон від Ковальської", "Авеню", Siltek. Підприємства "Ковальської" працюють у Київській, Житомирській, Львівській та Чернігівській областях. Завод із виробництва газобетону в Херсонській області не працює з початку окупації. До групи також входить "Ковальська Нерухомість", яка займається будівництвом житлових об'єктів у Києві. В її портфелі - понад 20 завершених житлових проєктів.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 171
Другие новости