Компании

все компании

БЕБ повернуло іноземній компанії незаконно відчужене майно

7 лютого 2024 року, 19:50
Детективи ТУ БЕБ в Одеській області завершили досудове розслідування щодо організованої злочинної групи, яка протидіяла законній господарській діяльності та заволоділа нерухомістю іноземних компаній в Одесі та Києві. Майно, вартістю 29 млн грн, уже повернуто власнику.

Під час досудового розслідування детективи встановили, що майже за півтора року злочинна група привласнила 4 квартири в Одесі, земельну ділянку та будинок у столиці, що належали іноземним компаніям.

Для цього учасники ОЗУ налагодили схему незаконного переоформлення нерухомості для подальшого її продажу. За допомогою "чорних" рієлторів вони створювали фіктивні компанії. Використовуючи підроблені печатки нерезидентів, органів влади та нотаріату іноземних юрисдикцій, до статутного капіталу згадуваних фірм вносили нерухомість. Надалі її переоформляли, укладаючи угоди купівлі-продажу та інші оборудки. Загальна сума завданих збитків становить 41 млн грн.

Майно, вартістю 29 млн грн, уже повернуто одній із постраждалих іноземних компаній - детективи ініціювали скасування реєстрації відчуження права власності земельної ділянки та будинку в столиці.

Організатору та 3 членам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 205-1, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 209. 3 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358 КК України.

Двом особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще двом - у вигляді застави. Обвинувальний акт стосовно 4 осіб скеровано до суду.

Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України. Процесуальне керівництво - Одеська обласна прокуратура.

Нещодавно громадянин Іспанії Анхель Мігель Сересо Гальярдо (Angel Miguel Cerezo Gallardo) публічно звернувся до держорганів України з проханням про підтримку. Іспанський інвестор оцінює втрати від рейдерського захоплення українським співзасновником компанії Selecto Markets, співзасновником якої він є, у 20 млн грн. Детальніше дивіться за посиланням - Відео пресконференції доступне тут




Просмотров: 163
Другие новости