Компании

все компании

Уряд України розробляє пільгові програми оренди житла - міністр

26 січня 2024 року, 14:36
Кабінет міністрів розробляє пільгові програми соціальної оренди житла, а також оренди з правом викупу для забезпечення житлом постраждалих від війни українців, повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

"Ми прагнемо розвивати різні інструменти забезпечення українців доступним житлом. Саме тому разом із доступною іпотекою зараз ми розробляємо додаткові програми доступної оренди - з правом викупу (rent-to-own) та соціально оренди. Найголовніше для нас - забезпечити людей постійним житлом. Також ці процеси сприяють формуванню стійкої економіки, що розвивається в унісон з іншими економіками країн Європейського Союзу", - цитується вона в прес-релізі.

За її словами, для реалізації програм буде задіяна компанія-координатор програми "єОселя" - ПрАТ "Укрфінжитло". Свириденко зазначила, що поточного року держава поповнить капітал компанії на 20 млрд грн на додаток до 50 млрд грн, профінансованих раніше коштом облігацій внутрішньої державної позики.

Фінансування дасть змогу видати 2024 року 12 тис. кредитів, 2025-го - 23 тис. на загальну суму 56,6 млрд грн, зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, обсяг виданих пільгових іпотечних кредитів за "еОселею" перевищив 10 млрд грн для 6,7 тис. сімей.

Програма доступного іпотечного кредитування "еОселя" запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. На пільгову іпотеку під 3% річних терміном до 20 років із початковим внеском від 20% вартості житла можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ, працівники сектору безпеки і оборони, медпрацівники, педагоги, наукові співробітники. З 1 серпня 2023 року подати заявку на участь у програмі "еОселя" під 7% могли ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи (ВПО) та громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу.




Просмотров: 142
Другие новости