Компании

все компании

NASA відновило зв'язок із марсіанським вертольотом Ingenuity

22 січня 2024 року, 17:19
Фахівці лабораторії реактивного руху NASA в неділю відновили зв'язок з американським марсіанським вертольотом Ingenuity.

"Ми відновили зв'язок із марсіанським гелікоптером, давши команду марсоходу Perseverance проводити тривалі сеанси прослуховування для отримання сигналу від Ingenuity", - йдеться в повідомленні лабораторії NASA.

За даними NASA, команда інженерів місії Ingenuity аналізує отримані дані, щоб зрозуміти причину раптової втрати зв'язку під час 72-го польоту апарата над поверхнею Червоної планети.

Раніше в суботу лабораторія повідомила, що зв'язок між вертольотом і марсоходом Perseverance, який діє як сполучна ланка між ним і Землею, припинився 18 січня під час завершення планового польоту.

Американська автоматична міжпланетна станція з марсоходом Perseverance ("Наполегливість") і вертольотом Ingenuity ("Винахідливість") здійснила посадку на Червону планету в лютому 2021 року. Perseverance досліджує поверхню планети і збирає зразки породи для подальшої доставки на Землю. Зі свого боку, Ingenuity виконує функції розвідувального вертольота, допомагаючи марсоходу в його місії.

Нинішній політ марсіанського вертольота став 72-м за рахунком. Загальна тривалість польотів Ingenuity в атмосфері Червоної планети склала понад 128 хвилин, протягом яких він подолав 17,7 км.




Просмотров: 193
Другие новости