Компании

все компании

Львів отримає десять нових трамваїв за кредитні кошти ЄІБ

22 січня 2024 року, 10:18
Львів отримав дев'ять трамваїв "Електрон", придбаних за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у рамках проекту "Міський громадський транспорт України".

Останній, десятий, трамвай буде поставлено місту в лютому, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) у Facebook.

"Львів отримує трамваї "Електрон" у рамках спільного проєкту Міністерства відновлення та Європейського інвестиційного банку. Десять трамваїв місту надається в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України", який втілюється Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством фінансів України, міськими радами та комунальними підприємствами. Наразі місто отримало дев'ять трамваїв. Останній, десятий, очікується в лютому цього року", - йдеться в повідомленні в неділю.

Зазначається, що "Електрон" - вітчизняний концерн, який виробляє трамваї T5L641 - п'ятисекційний однопросторовий вагон із системою кондиціонування салону і кабіни водія, зниженим рівнем вібрації і шуму. Його технічний рівень відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері та низький рівень підлоги вагона дають змогу прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів. Останнє зручно для пасажирів із дітьми та маломобільних людей.

Передбачено 56 місць для сидіння, загальна пасажиромісткість трамвая - 250 осіб.

Підлогу вагона в зоні дверей салону обладнано системою підігріву, що унеможливлює обмерзання і намерзання снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло в холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця в спеку.

Трамвай обладнано зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду: пасажирського салону, майданчиків поблизу пасажирських дверей і зон позаду вагона, які забезпечують широку зону оглядовості та контроль водія за дорожньою ситуацією, посадкою-висадкою пасажирів, повідомили в Мінвідновлення.

Після проведення всіх підготовчих робіт нові трамваї зможуть курсувати на лінії - здебільшого, на маршруті №8, що з'єднує Сихів і центральну частину міста. На цьому маршруті працюють 8 аналогічних трамваїв, отриманих у попередні роки.

"Оновлення рухомого складу ЛКП "Львівелектротранс" відбувається за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Проєкт "Міський громадський транспорт України" є рамковим кредитом від ЄІБ. У межах цього проєкту місто отримало €17,4 мільйона кредиту на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв", - уточнили в Мінвідновлення.




Просмотров: 152
Другие новости