Компании

все компании

"Укрфінжитло" планує різко наростити частку пільгових іпотечних кредитів

18 січня 2024 року, 18:17
ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія" ("Укрфінжитло") планує істотно збільшити частку клієнтів на первинному ринку нерухомості і підтверджує наявність можливості для видачі 12 тис. кредитів за програмою "еОселя", повідомляє його прес-служба.

"Минулий рік показав, що ми маємо можливість розвивати "еОселю" та адаптувати її до вимог ринку та клієнтів. Ми залучили додаткове фінансування, незважаючи на складнощі, і реалізували кредитний портфель, який лише на 60 млн грн менший від обсягу всього іпотечного кредитування в Україні в довоєнному успішному 2021-му", - цитується в релізі голова правління "Укрфінжитла" Євген Мецгер.

За його словами, у цієї програми є фінансовий ресурс на видачу приблизно 12 тис. кредитів 2024 року.

"Наше завдання - розширити умови програми, і ми вже це зробили (зміни до постанови КМУ №856 передбачають використання сертифікатів за знищене житло як внесок за еОселею - ІФ). Треба збільшувати вибір житла, причому саме на "первинці", щоб програма більше працювала саме на відновлення економіки держави", - додав Мецгер.

За словами керівника департаменту розвитку партнерських проєктів та альтернативних продуктів компанії Андрія Тарасенка, сьогодні в рамках "еОселі" банками вже акредитовано 55 багатоквартирних будинків від 18 забудовників.

"Пріоритетом для нас є первинний ринок. Нове сучасне житло користується сьогодні попитом у громадян, і наше завдання цей попит задовольняти", - підкреслив Тарасенко.

У зв'язку з цим "Укрфінжитло" закликає банки, які вже долучилися до програми, та фінустанови, які розглядають таку можливість, змістити акцент кредитування саме на первинний ринок.

Як повідомлялося, програма доступного іпотечного кредитування "еОселя" запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. На пільгову іпотеку під 3% річних терміном до 20 років із початковим внеском від 20% вартості житла можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ, працівники сектору безпеки й оборони, медпрацівники, педагоги, наукові співробітники.

З 1 серпня подати заявку на участь у програмі "еОселя" під 7% можуть ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи (ВПО) і громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу.

У цю програму інтегровано сім банків-партнерів: Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк і СЕНС. Подати заявку на участь у програмі можна в мобільному застосунку "Дія".

На 17 січня обсяг виданих кредитів за "еОселяе" сягнув 9,993 млрд грн, позики було видано для 6654 сімей. При цьому 29,4% квартир придбано у забудовників: 1840 у готових будинках і 111 у тих, що зводяться.




Просмотров: 226
Другие новости