Компании

все компании

ПівнГЗК модернізував насосне обладнання на 3,2 млн грн

11 січня 2024 року, 20:31
Північний гірничо-збагачувальний комбінат (Північний гірничо-збагачувальний комбінат, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", для забезпечення якісних показників залізорудного концентрату модернізував насосне обладнання на 3,2 млн грн.

Згідно з інформацією комбінату в четвер, на ділянці зневоднення на рудозбагачувальній фабриці (РОФ) №2 Північного ГЗК замінили вакуум-насос. Нове обладнання забезпечуватиме потрібні показники вмісту вологи в залізорудному концентраті.

При цьому уточнюється, що в процесі виробництва концентрату на РОФ-2 задіяні вакуум-насоси ВНН2-300. Вони використовуються для створення вакууму в загальній системі під час зневоднення концентрату. Загалом на фабриці встановлено 18 одиниць такого обладнання, з яких 17 постійно задіяні в технологічному процесі, і один резервний. У зв'язку зі зносом одного з вакуум-насосів на фабриці виконали його демонтаж і встановили нове аналогічне обладнання.

Начальник дільниці збагачення руди РОФ-2 Андріан Мишко пояснив, що робота певної кількості насосного обладнання впливає на виконання якісних показників продукції, а саме на відсоток вологи в зневодненому продукті. Зменшення вакууму в колекторі через відсутність або несправність обладнання призводить до збільшення відсотка вологи в концентраті, а це, своєю чергою, потребує збільшення витрат бентоніту у виробництві окатишів у цеху виробництва окатишів №2.

"Вакуум-насос, який ми замінили, ефективно відпрацював свій термін навіть з надлишком. На зміну йому прийшов новий такої ж модифікації. З ним ми забезпечимо номінальну продуктивність і необхідний рівень вакууму в системі, що дасть змогу знизити загальну кількість вакуум-насосів, які працюють у процесі, та знизить споживання електроенергії", - зазначив начальник дільниці, якого цитує пресслужба.

У 2024 році на рудозбагачувальній фабриці №2 Північного ГЗК планують замінити на нові ще дві одиниці насосного обладнання.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 203
Другие новости