Компании

все компании

НБУ оштрафував Оксі Банк, Акордбанк, Універсал Банк, МТБ Банк і Комінбанк сумарно на 66,7 млн грн

8 січня 2024 року, 10:18
Національний банк України (НБУ) у грудні оштрафував п'ять банків - Оксі Банк, Акордбанк, Універсал Банк (mono), МТБ Банк і Комінбанк - на загальну суму понад 66,74 млн грн, повідомив регулятор на сайті в п'ятницю.

Найбільший штраф у 20,05 млн грн отримав Оксі Банк за неналежну перевірку клієнтів та їхніх фінансових операцій, порушення в частині реалізації фінмоніторингу, валютного контролю та зобов'язання банку використовувати ризик-орієнтований підхід у своїй діяльності.

Згідно з релізом, Акордбанк має заплатити 18,84 млн грн за неналежну систему управління ризиками та перевірку платника для переказу коштів, подання банком недостовірної інформації регулятору, а також за порушення у сфері валютного законодавства.

Універсал Банк отримав штраф у розмірі 10,45 млн грн за неналежні перевірку клієнтів, здійснення онлайн-моніторингу та застосування ризик-орієнтованого підходу.

Схожі причини стали причиною майже такого ж штрафу - 10,40 млн грн - до МТБ Банку.

Також Нацбанк оштрафував Комінбанк на 10 млн грн у зв'язку з несвоєчасним та неповним поданням регулятору документів щодо дотримання банком законодавства у сфері запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.




Просмотров: 176
Другие новости