Компании

все компании

АМКУ оштрафував "Таїрове Вайнері" майже на 1 млн грн за використання позначення Prosecco

2 січня 2024 року, 18:32
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ "Таїрове Вайнері" за неправомірне використання позначення Prosecco, яке раніше почали використовувати учасники Консорціуму з захисту найменування контрольованого підприємства Консорціум із захисту найменування контрольованого підприємства (Італія).

"Комітет порушив справу за заявою Консорціуму із захисту найменування контрольованого за походженням Prosecco, учасники якого експортують виноробну продукцію під цим позначенням на територію України", - зазначено в повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, ТОВ "Таїрове Вайнері" почало використовувати позначення Prosecco у маркуванні власної виноробної продукції пізніше за учасників Консорціуму та без отримання їхньої згоди.

За твердженням АМКУ, такі дії могли призвести до змішування діяльності ТОВ "Таїрове Вайнері" з діяльністю учасників італійського консорціуму та надати неправомірні переваги в конкуренції внаслідок використання ділової репутації таких учасників. Про це свідчать результати опитування споживачів, проведеного АМКУ.

Комітет розцінив дії ТОВ "Таїрове Вайнері" як порушення ст.4 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції" та оштрафував його на 946 909 грн.




Просмотров: 218
Другие новости